Izjava o privatnosti

Hotel Lero d.o.o. (u daljnjem tekstu Hotel) obvezuje se zaštititi privatnost korisnika i sigurnost osobnih podataka koje oni pružaju posjetom ili putem obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od Vas kada posjetite našu web stranicu te ispunjavate obrasce unutar nje i objašnjava na koji način upotrebljavamo te podatke te kako se s njima ophodimo. U daljnjem tekstu pojašnjeni su i izbori koje imate na raspolaganju, vezani uz prikupljanje i obradu vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

 

Što skupljamo?

 

Našu web stranicu možete posjetiti i bez otkrivanja ikakvih osobnih podataka o sebi. Vaše osobne podatke prikupljamo samo kad ih sami dobrovoljno upišete u obrasce dostupne na web stranici, a koji sadrže sljedeće informacije: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa te broj mobilnog telefona. Dobrovoljnim upisivanjem svojih osobnih podataka u obrasce dajete nam svoju privolu za njihovo prikupljanje i daljnju obradu.

Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom boravka u Hotelu, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

 

Zašto skupljamo?

 

Podatke koje ste upisali u obrasce skupljamo isključivo u svrhu unaprjeđenja usluge i kontaktiranja vezanog uz ponudu.

 

Što radimo sa skupljenim podacima?

 

Vaši osobni podaci obrađuju se i arhiviraju u hotelskom informacijskom sustavu sa sjedištem u Dubrovniku. Vaši osobni podaci čuvaju se i pohranjuju u službenim prostorijama Hotela u njegovom sjedištu.

Niti jedna treća strana koja surađuje sa Hotel nema pristup osobnim podacima koje ste upisali putem obrasca, osim ako je to izričito zatraženo zakonom ili regulirano odgovarajućim ugovorom.

Pojedini Vaši podaci tipa vrste preglednika, operativnog sustava, IP adrese i slično dijele se sa trećim stranama u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Treće strane s kojima se dijele navedene vrste podataka su pružatelji usluga praćenja posjećenosti web stranica, ubrzavanja učitavanja web stranica i sprječavanja neovlaštenih proboja na web stranice. Implementiran je i niz odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima, kao i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.  

 

Koliko dugo obrađujemo i čuvamo Vaše podatke?

 

Prema relevantnim zakonima, obvezni smo čuvati Vaše podatke u određenom vremenskom razdoblju. Nakon isteka roka čuvanja, Vaši podaci se uništavaju prema propisanoj proceduri. Osobni podaci koji se kod nas čuvaju zbog marketinških ili servisnih ažuriranja te obavješćivanja, čuvaju se dok ne završi obrada koja se provodila u tu svrhu.

 

Što su Vaša prava?

 

U svakom trenutku možete zatražiti ostvarivanje svih prava propisanih Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN42/2018. Ta prava podrazumijevaju: pravo na pristup podacima i uvid u podatke, pravo na informiranost o obradi osobnih podataka, pravo na prenosivost podataka, pravo na povlačenje privole, pravo na podnošenje prigovora, pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni te pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora.

Sve naše internetske aktivnosti vezane uz zaštitu osobnih podataka u skladu su s europskim zakonodavstvom i odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 te odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN42/2018).

 

Kontakt podaci:

Hotel Lero d.o.o., Iva Vojnovića 14, 20 000 Dubrovnik

E-mail: gdpr@hotel-lero.hr